2011. április 14., csütörtök

Megint egy újabb őszies nap:(((

 Megint egy front van,ami megvisel picit.Nagyon álmos,s nyomotka vagyok:)))
Ma betöltöttük a 33.hetet.Ha lassan is,de mennek a hetek:)))





Kis termék ismertető:  Natura termékek


Zabliszt , zabpehelyliszt
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére.
A zabból  készített különböző finomságú liszteket,- az "őrlési" finomság, illetve az alkalmazott szitaméret  miatt más-más néven, de megközelítően azonos szemcsefinomsággal (350-450 mikron) forgalmazva -  ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele. Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat  ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá NATURA búzasikért .
A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.Ez a tulajdonsága azonban a gyomorban előnyösen hasznosul, mivel  a nyálkaképző hatás a gyomorfalat védi.(Ránky E)





A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o % található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o %. Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitaminforrás ( E és B1).A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági  érzetet.
Bármely formában fogyasztva csökkenti a vérsavó koleszterinszintjét. Az orvosok régóta javasolják, hogy súlyos, vagy közepesen súlyos cukorbetegek alkalmazzák a zabkúrát.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése